tisdag 22 juni 2010

Tankar från skolgården


Idag har jag haft min dag fylld med det som ger verklig inspiration. Vi har varit på Karl Johan Skolans fritids och byggt girlanger av plastflaskor och andra plastbehållare. Med lina, borrmaskin och massor av energi blev det till slut fyra långa girlanger på 6 meter. Alla barn har också fått komma med egna tankar om framtid, miljö, klimat och vad man önskar och vad man kan göra. De är väldigt kloka! Funderingarna är rätt på och engagemanget stort.

Vi skrattade också gott allihop när vi pratade om plast, Pet-flaskor, sopsortering.
"Det där är ju inte av plast - det är ju Arvids tröja" Vilket i och för sig var helt rätt. Men flecce är det ju också. Det är också helt fashinerade att de har full koll på vilka flaskor de haft med sig hemifrån. Den ketchupflaskan, majonästuben, festisflaskan är min!

Som extra bonus kan alla som varit med komma ner till Malmöfestivalen och titta på sina girlanger. Eftersom de utfört ett miljöuppdrag med sopsortering kan de också bli dubbade till Miljöriddare av Malmö Museum. Några av tjejerna invände dock att de inte vill bli riddare och inte vill ha rustning eftersom den verkar obekvämt. De vill hellre vara miljöprinsessa, eftersom prinsessorna dessutom får bättre mat och massor av tårta. (bröllopsinspirerade??)

Tack Danica, Kristian, Lena Maria, Jessica, Karin, Camilla, Fredrik och Helena. Ert engagemang för barnen är toppen!

Katarina Scott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar